Het selecteren van de juiste rubriek en advertentietype

De eerste stap in het maken van een advertentie is het selecteren van de juiste rubriek, dit kan op twee manieren gedaan worden:

  1. Automatisch een rubriek vinden

Bepaal de juiste rubriek door middel van het invullen van je productnaam bij ‘suggesties voor de juiste rubriek’. Zoek je bijvoorbeeld op ‘buggy’, dan laat Marktplaats de bijbehorende groepen en rubrieken zien. Kies vervolgens de best passende rubriek.introductie-3

  1. Handmatig een rubriek kiezen

Bepaal de juiste rubriek door middel van het handmatig zoeken binnen alle groepen en subgroepen.

introductie-4

Het kiezen van de juiste groep en rubriek is belangrijk, zo kan je namelijk je product zo goed mogelijk vindbaar maken. Twijfel je over de rubriek? Zoek dan naar vergelijkbare producten op Marktplaats en kijk in welke rubriek deze worden aangeboden. Bij het kiezen van de juiste rubriek en subgroep zal je advertentie het snelst gevonden worden. Zorg ervoor dat de rubriek zo goed mogelijk aansluit bij het product.

Het kiezen van de juiste rubriek

Wanneer je product in meerdere rubrieken past, is het belangrijk de juiste rubriek te kiezen. Zo kan het interessant zijn om het product te plaatsen in een rubriek waar de meest vergelijkbare producten staan. Wanneer de product- en verkoopvoorwaarden van je webshop hier uitspringen ten opzichte van de concurrent, kan je ervoor kiezen om hem dus juist binnen deze rubriek te zetten. Op deze manier kan je namelijk je voordeel opdoen tegenover je concurrenten en jouw product aantrekkelijker maken.

Nadat je een rubriek heb gekozen heb je de keuze uit een Admarkt Topadvertentie en een reguliere marktplaatsadvertentie.

introductie5

Heeft bovenstaande uitleg geholpen?

Dat vinden wij jammer! Heb je suggesties hoe wij dit kunnen verbeteren?